Bun gasit!

by Administrator 21. februarie 2014 09:24


Ethno Blog este parte a magazinului online www.ecarpathian.com si se adreseaza tuturor iubitorilor de traditii populare. Celor care le fauresc, celor care se bucura de ele. Celor care vorbesc despre ele. Celor care cred, ca si Liviu Rebreanu, Constantin Noica, Mircea Eliade sau Lucian Blaga ca “suntem si vom fi totdeauna neam de tarani”.

Veti gasi aici istorii frumoase cu si despre mesterii nostri populari. Pentru ca intr-adevar avem Mesteri de poveste…Ce iese din mainile lor gasiti pe www.ecarpathian.com. Dar povestile lor si ale minunatiilor pe care le fac le veti citi aici, pe blog. Unele le veti afla chiar de la ei, despre altii va vom spune noi. Atat cat ne pricepem sa descriem , asa cum spunea Blaga, “vesnicia” care s-a nascut la sat.

O Sa luam aminte ce spun etnografii, muzeografii, specialistii in traditii. Ei vor povesti aici franturi de istorie, vor scutura praful din arhive si ne vor duce inapoi in timp ca sa ne arate cum era – de exemplu - viata de calfa intr-o tabacarie in perioada interbelica. Sau cand a fost organizat primul targ al olarilor…

Veti vedea clar si in culori vii cum arata azi Romania de la tara. Pentru ca avem Poze mari din sate mici. Poze facute de noi, de voi, de fotografi profesionisti sau de oricine se mandreste cu satul lui. Cu gospodaria lui, cu gainile sau cirezile lui.

Cu stiva de perne sau ulciorul de apa pictat…

Veti afla absolut totul despre modul de alimentare in zona Moldovei, gratie Calendarului gastronomic realizat de doamna Eva Giosanu. O adevarata capodopera ce insumeaza obiceiuri dintr-o mie de sate din Moldova. O munca titanica, derulata pe parcursul a multi ani de cercetare pe cat de migaloasa, pe atat de fascinanta.

Si nu in ultimul rand, veti fi informati despre ce se intampla in lumea artelor traditionale. Veti fi la curent cu targurile de mestesugari, cu noutatile, premiile si politicile din domeniu. Pentru ca avem Traditii vechi, stiri noi.

Asa ca va asteptam! Nu fiti timizi si scrieti-ne si trimiteti poze. Scrieti la fiecare unde e facuta, de cine, cand si ce reprezinta. Asteptam orice vreti sa ne spuneti la adresa de e-mail office@ecarpathian.com.

Multumim!

Tags:

Bun gasit!

Adauga comentariu

biuquote
  • Comentariu
  • Previzualizare
Loading

Categorii

© 2013 Carpathian Ethno Store. Toate drepturile rezervate.
Online by Centric IT